Return to site

Over 'Eco Bus America'

Eco Bus America

Help jij mij de wereld te inspireren?

Wat fijn dat je even de tijd neemt om mijn campagne te bekijken! Ik ben Jorien Timmers (26), afgestudeerd psychologe en sinds twee jaar reizende door verschillende landen.

Ik heb me eigenlijk van kleins af aan al bezig gehouden met milieukwesties. Ik heb me er ook op verschillende manieren voor ingezet. Ondanks de zorgen die ik me er soms over maakte, overheerste echter vaak een gevoel van onmacht, omdat de problemen zo ontzettend groot bleken te zijn, dat ik dacht: Wat kan ík hier nou eigenlijk echt aan doen? Ik denk dat veel mensen dit gevoel van onmacht wel kennen als het gaat om het oplossen van milieukwesties. We kennen het probleem, maar worden vaak boos op de grote milieuvervuilende bedrijven, zonder dat we echt eens goed bekijken wat we er zelf allemaal aan kunnen doen. Ik heb me gerealiseerd, dat verandering toch echt bij onszelf begint en dat is de aanleiding geweest voor mijn project. Ik wil zoveel mogelijk mensen over de hele wereld inspireren en laten zien, dat verandering nodig is en dat deze verandering begint bij het veranderen van onze eigen dagelijkse gewoonten. Ik ga dit doen door met een milieuvriendelijke bus en een mobiele bioscoop van Californië naar het zuiden van Argentinië te reizen. Tijdens deze reis zal ik zo min mogelijk afval produceren. Ik wil scholen, culturele centra e.d gaan bezoeken met het doel bewustzijn te creëren door middel van het tonen van films over milieu thema’s zoals het gebruik van plastic en aan de hand hiervan wil ik lezingen en workshops geven. Hierbij zal het levende voorbeeld van mijn leven met zo min mogelijk afval de milieuvriendelijke bus zijn, waarin ik producten gebruik, die zoveel mogelijk milieuvriendelijk zijn. Ik wil hiermee de mensen inspireren en vooral ook laten voelen, dat verandering nodig is en ook de mogelijkheden laten zien hoe we deze verandering kunnen aanpakken. Het feit dat er vandaag de dag zoveel informatie beschikbaar is op elk gebied, zo ook op dit gebied, wil niet zeggen, dat het ook aankomt bij mensen. Ik denk dat een fysiek persoon met een fysiek voorbeeld echt een indruk kan maken en iemand kan inspireren ook zelf aan de slag te gaan door het zien van voorbeelden over hoe te kunnen leven met minder afval.

Wat ik nodig heb voor dit project en hoe ik jou bedank?

Om van dit project een succes te maken, zal ik een bus moeten kopen en ombouwen tot een milieuvriendelijke bus. Dit zal me rond de 20.000 euro gaan kosten. Daarnaast wil ik films laten zien met een mobiele milieuvriendelijke bioscoop. Hiervoor zal ik rond de 2.000 euro nodig hebben. En om van dit hele project een documentaire te maken zal ik materiaal nodig hebben zoals camera’s, lenzen en hard disks. Dit alles zal rond de 3.000 euro’s gaan kosten. In totaal zal ik dus rond de 25.000 euro nodig hebben om te kunnen starten met dit project.

Wat krijg jij? Ten eerste is het belangrijk te weten dat het hoofddoel van dit project het verspreiden van bewustwording is op het gebied van milieukwesties aan de hand van het levende voorbeeld, namelijk de milieuvriendelijke bus, die volledig milieuvriendelijk functioneert. En daarnaast met de mobiele bioscoop die mee gaat en de workshops en talks die gegeven worden. Het doneren aan mijn project betekent eigenlijk het mee helpen redden van deze planeet. Je kunt elk bedrag doneren en daarvoor ontvang je een persoonlijk bedankje in de vorm van een in eigen beheer opgenomen cd met liedjes door mijzelf gezongen van de landen die ik zal aandoen op mijn reis. Als je een verkoper of maker bent van een product, dat te maken heeft met milieuvriendelijk leven, dan is er ook de mogelijkheid een product te doneren, zodat ik dit product tijdens mijn reis promoot doormiddel van het demonstreren ervan en daarnaast door uw logo/merk op de achterkant van mijn busje te plakken.

€ 15,00> Digitaal bedankje met bijgevoegd een kleurplaat van het project (pdf)

€ 30,00> Ik stuur je een online liedje van ‘Dúo Tódo’

€ 50,00 > Ontvang mijn cd met liederen gezongen door mij zelf van de landen, die ik tijdens mijn reis ga bezoeken in Latijns-America.

€1000 > Dit is echt een geweldige bijdrage aan mijn project. Als tijd en plaats samenvallen kom ik live voor je zingen! We kunnen ook even contact opnemen over andere manieren hoe ik je zou kunnen bedanken voor deze grote bijdrage aan mijn project!

Wanneer zal mijn donatie gebruikt worden?

Voordat dit hele project begint, zal ik nog een tijdje in Brazilië, Spanje en Nederland zijn. Het plan is, dat ik ga beginnen met het bouwen van het busje in september/oktober 2018 in Californië en als dat klaar is begint de reis. De exacte datum is moeilijk in te schatten, want dat zal afhangen van hoe snel het ombouwen van het busje zal gaan.

Wat als ik mijn gehele doelbedrag niet haal?

Als ik mijn gehele doelbedrag niet bij elkaar krijg via de crowdfunding-actie, zal dit niet betekenen dat het niet doorgaat. Ik ga er alles aan doen om van dit project een succes te maken en ik zal daarom door blijven gaan met financiële steun zoeken en daarnaast zal ik zo veel mogelijk gaan werken, zodat ik weg kan gaan op de streefdatum, namelijk september 2018.

Impact

Jouw bijdrage, al is het klein of groot, kan dit project en deze planeet een hele grote stap vooruit helpen. Direct zal het mij helpen om alles voor te bereiden en in orde te maken en te vertrekken, maar indirect zal jou bijdrage nog veel meer invloed hebben. Het zal het namelijk mogelijk maken alle mensen die ik op mijn reis tegenkom te inspireren bewuster met deze planeet om te gaan door hun gewoonten te veranderen. Dit betekent dat JIJ een enorme impact kan hebben op het redden van deze planeet alleen al door het doneren van geld.

Ik ben in Argentinië al gestart met lesgeven over milieu-issues door middel van films en presentaties en door het geven van workshops en het maken van muziek op scholen. In één woord een groot succes. Ik ben daarnaast gevraagd op verschillende lokale radiostations om mijn verhaal te doen en verschillende kranten hebben artikelen geschreven, over het succes van mijn project op scholen.

Risico’s en uitdagingen

Er zijn een aantal uitdagingen aan dit project. De eerste is het feit dat ik dit project zelf run. Ook al is dit mijn bewuste keuze, het zal niet altijd makkelijk zijn en sommige dingen zullen daardoor langzamer gaan dan gewild en ik zal soms hulp moeten vragen aan derden. Dit is een echte uitdaging, maar ik denk dat de enorme drive die ik voel om door te zetten met dit project, me hierin enorm zal helpen!

Om het busje 100% milieuvriendelijk te maken is er technologie nodig en zijn er mensen nodig die bereid zijn te helpen het busje zo milieuvriendelijk mogelijk om te bouwen. Een risico is, dat ik niet de perfecte manier vind om het busje totaal milieuvriendelijk te krijgen. Ik denk dat de contacten, die ik de afgelopen 2 jaar gemaakt heb, zeker helpen bij deze uitdaging. Indien het toch lastig wordt het busje volledig milieuvriendelijk te maken, zal hij gedeeltelijk milieuvriendelijk gemaakt worden met de mogelijkheid hem onderweg steeds milieuvriendelijker te laten rijden.

Andere manieren waarop je me kunt helpen?

Er zijn vele manieren waarop je me zou kunnen helpen en deze zijn net zo waardevol als geld! Als je milieubewuste/vriendelijke producten verkoopt of maakt van wat voor soort dan ook, dan kan ik daar reclame voor maken tijdens mijn reis. Het doneren van deze producten geeft mij de mogelijkheid deze producten te gebruiken in mijn busje en te laten zien aan anderen hoe ze werken. Daarnaast kan ik een sticker van het merk achter op de bus plakken. Of je kunt helpen mijn campagne te delen op Facebook, twitter en Instagram met de Indiegogo share tool. Of gewoon van mond op mond.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly